Skip to content

Financial Accountant (32-40 uur)

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 3.600 per maandFinance & Data

Functieomschrijving

Als Financial Accountant bij Startselect draag je zorg voor alle financiële processen conform de wet- en regelgeving en vastgestelde procedures. Je richt je op de volledigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van de vastlegging en beheersing van de financiële administratie van Europa’s grootste webshop voor games en giftcards.


Jouw functie
Als Financial Accountant ben je verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van onze financiële processen. Jouw uitdaging ligt in het beheersbaar maken van alle financiële data uit de 18landen waarin we actief zijn. Je zorgt ervoor dat de maandelijkse afsluiting binnen de gestelde deadlines gebeurt en je verzorgt de financiële maand- en jaarrapportages.

Naast het beheren en optimaliseren van deze processen, zorg je ervoor dat alle data en documentatie voor externe audits tijdig beschikbaar is en ben je een volwaardige gesprekspartner tijdens de audits.


Je komt terecht in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Vanuit jouw functie lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van onze organisatie.

Dit jaar staat de implementatie van een nieuw ERP pakket op de planning. Dit is een mooie gelegenheid om doordacht diverse financiële processen opnieuw op te zetten. Jij zal als key-user deelnemen aan de implementatie van dit bedrijfs-brede project.


Een greep uit je verantwoordelijkheden:

 • Je bewaakt de kaders van het financiële proces en zorgt voor interne controle
 • Je bent verantwoordelijk voor een correcte boekhouding van alle entiteiten
 • Je controleert de wekelijkse betalingen en beheert de cashplanning
 • Je beheert, optimaliseert en automatiseert de financiële bedrijfsprocessen
 • Je controleert de rapportages ten aanzien van financiële vraagstukken van derden, bijvoorbeeld CBS, BTW, ICP en OSS
 • Je beheert en optimaliseert de planning voor een tijdige afsluiting en rapportage
 • Je stelt de volledige balans en P&L op inclusief de financiële onderbouwing
 • Je werkt samen met externe partijen zoals accountants en voorziet hen van de gewenste data rondom externe audits
 • In deze functie krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om met jouw kennis en expertise invulling te geven aan deze rol. Je wordt onderdeel van het Finance team en rapporteert aan de Teamlead Finance

Vereisten

Over Startselect

Werken bij Startselect betekent afwisseling, zelfstandigheid en vrijheid in een organisatie die volop in ontwikkeling is, in de e-commerce van o.a. games en digitale entertainment. Als scale-up krijgen we energie van (op)bouwen en groeien. We zoeken dus collega's die van aanpakken houden en er bewust voor kiezen om niet in een gespreid bedje terecht te komen. Specialisten die van niets, iets kunnen maken en begrijpen wat er nodig is om verder te groeien. Samen doen we er alles aan om onze doelen te bereiken!

We werken direct samen met gerenommeerde merken zoals Google, Apple, PlayStation, Xbox, Nintendo, Activision en Netflix. Onze klanten kopen eenvoudig en veilig een code met hun favoriete betaalmethode, waarna ze deze direct op hun beeldscherm en per e-mail ontvangen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, Select, Play!


Wat neem je mee?

 • 3 – 5 jaar werkervaring als Financial Accountant, bij voorkeur in een B2C e-commerce omgeving
 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting Finance & Control / Bedrijfseconomie
 • Uitstekende beheersing van Excel
 • Sterke analytische vaardigheden, cijfermatig inzicht en goede communicatieve vaardigheden
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Ervaring met Power Query, Power Pivot, Power BI en/of NetSuite is mooi meegenomen


Ons aanbod

 • Een baan voor 32 tot 40 uur per week bij Europa’s grootste webshop voor games en digitale entertainment
 • 50 top collega’s die altijd in zijn voor een game in onze gameroom of een potje tafelvoetbal
 • Indicatie startsalaris € 3.600 – 4.000 bruto per maand, afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring
 • 8% vakantiegeld in mei en een 13e maand in december
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de optie om extra vakantiedagen te kopen
 • Goede pensioenregeling waarbij Startselect 50% van jouw premie betaalt
 • Mogelijkheid tot hybride werken met thuiswerkvergoeding, flexibele werktijden en thuiswerkplek inrichting
 • Gratis lunch
 • Reiskostenvergoeding
 • Personeelskorting op onze producten
 • Gelegenheid tot persoonlijke en professionele ontwikkeling, aan jou om dit te benutten!
 • Memorabele bedrijfsuitjes en gratis toegang tot Gamescom: de grootste gamebeurs ter wereld

Iets voor jou?

Klik op de 'solliciteren' button om jezelf aan ons voor te stellen!

of

Waarom zou ik bij Startselect solliciteren?

Goede vraag! Veel van onze collega's hebben er ooit voor gekozen om bij ons te solliciteren vanwege de branche waarin we actief zijn. De digitale entertainment en game industrie, en dus onze producten en diensten, spreekt veel mensen aan. Wat daarnaast de doorslag geeft, is de uitdaging die op hen wacht. Vaak sluiten onze vacatures, onze ambities én het groeipotentieel van ons bedrijf goed aan bij de wensen en ambities die iemand heeft voor zijn/haar volgende carrièrestap.

Wat maakt Startselect uniek in vergelijking met andere werkgevers?

We zijn nuchterder dan een hippe start-up, maar relaxter dan een strakke corporate. We zijn met zo’n 50 medewerkers nog een relatief klein bedrijf die nog volop in ontwikkeling is, maar de omzet en omvang van onze business is groot. 

Wat is het leukste aan werken bij Startselect?

Meebouwen en impact maken. Het gevoel dat je echt een bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van de organisatie. Elke dag iets neerzetten wat er gisteren nog niet was, blijven ontwikkelen en ondertussen samen naar een ambitieus bedrijfsdoel toewerken. Iedereen kan een steentje bijdragen en je hebt het gevoel dat je mening telt.

Wat collega's het meest waarderen is de vrijheid en flexibiliteit die ze krijgen. Als medewerker krijg je de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te werken en te implementeren. Jij bepaalt de manier waarop je je werk doet en hoe je dit indeelt, als het eindresultaat maar goed is en de doelen behaald worden. En natuurlijk de leuke collega’s, fijne en informele werksfeer en het groepsgevoel binnen teams!

En wanneer past Startselect misschien wat minder goed bij mij?

Werken bij Startselect is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Er zijn veel redenen om wél bij ons te starten, maar minstens evenveel om het niet te doen. Waarschijnlijk wordt je niet gelukkig bij ons als je veel behoefte hebt aan structuur, regels en stabiliteit. Als je het fijn vindt om dingen te doen 'omdat we dat altijd zo doen'. Als je je niet prettig voelt bij het feit dat de toekomst van het bedrijf ook in jouw handen ligt. Als je het beste werkt binnen een sterke hiërarchie of graag strak in pak naar het werk komt. Als je het eerste jaar het liefst rustig aan wilt beginnen, zonder te veel verantwoordelijkheid of grote projecten. Als je het moeilijk vindt om eigen initiatief te tonen en zaken bespreekbaar te maken. Als je het eigenlijk wel prettig vindt dat jouw project- en verbeterplan eerst door 3 managementlagen heen moet voordat je misschien aan de slag kan. En als je het niet fijn vindt dat jouw bijdrage en werkzaamheden opgemerkt worden.