Skip to content

BI Reporting Analyst

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven€ 3.000 - € 3.800 per maandFinance & Data

Functieomschrijving

Word jij blij van impact maken met data? En kun je jouw inzichten op een heldere manier met anderen delen? Dan hebben wij een mooie kans voor je!


Jouw functie
Als BI Reporting Analyst ben je verantwoordelijk voor het analyseren, interpreteren en visualiseren van data uit verschillende bronnen. Je werkt met transactionele data van onze webshop en betaalproviders, maar ook met data van verschillende online marketingkanalen. Met jouw analytische skills vertaal je data naar inzichten voor het MT en andere collega’s in de vorm van analyses en dashboards.


Jij wordt onze interne expert op het gebied van informatievoorziening. Je ondersteunt collega’s bij het interpreteren van data en het maken van analyses, maar komt ook proactief met verbetervoorstellen op basis van data-inzichten. Je schakelt met leidinggevenden over hun informatiebehoefte en met onze afdeling IT over de beschikbaarheid van de benodigde data. Met jouw inzichten ondersteun je de interne besluitvorming van operationeel tot strategisch niveau.


Er ligt een mooie uitdaging op je te wachten: je neemt het voortouw in het opzetten van een BI selfservice omgeving die collega’s helpt om steeds betere, data-gedreven beslissingen te nemen.

Samengevat ga je aan de slag met het volgende:

 • Het ontwikkelen, onderhouden en verbeteren van dashboards en rapportages
 • Het beantwoorden van data-gerelateerde vragen van collega’s
 • Het proactief omzetten van analyses naar adviezen en verbetervoorstellen
 • Het ontwikkelen van een selfservice BI omgeving (in samenwerking met de Teamlead Data)

In deze rol heb je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en de richting te bepalen, jij hebt de touwtjes in handen! Er zijn veel collega’s die profijt hebben van jouw inzet, dus je ziet duidelijk het resultaat van jouw werk.

Jouw team
Je wordt onderdeel van Team Data binnen onze Finance afdeling, bestaande uit de Teamlead Data en een Data Engineer. Team Data is in ontwikkeling en dat betekent dat er veel ruimte is om te werken aan uitdagende projecten en dat het team nog verder uitgebreid wordt met collega specialisten. Samen maken jullie wereldwijd impact en bouwen jullie aan de groei en het succes van Startselect!


Over Startselect

Wij helpen consumenten wereldwijd het beste uit hun vrije tijd te halen door de verkoop van digitale giftcards op het gebied van gaming, streaming, shopping en meer. Vanuit Eindhoven zijn we actief in 30 landen in Europa, Oceanië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. We werken direct samen met gerenommeerde merken zoals Google, Apple, PlayStation, Xbox, Nintendo, Spotify en Netflix. Onze klanten kopen eenvoudig en veilig een code met hun favoriete betaalmethode, waarna ze deze direct op hun beeldscherm en per e-mail ontvangen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, Select, Play!

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als BI Specialist, Data Analist en/of Dashboarding Specialist
 • Ervaring met dashboarding en data-analyse
 • Kennis van visualisatie tools zoals Power BI, Tableau, Qlik of Quicksight
 • Kennis van SQL (of bereid om dit te leren) en Excel
 • Zelfstandig kunnen werken en beslissen, pro activiteit en de vaardigheden om de uitkomsten van jouw werk begrijpelijk te presenteren
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal

Ons aanbod

 • Een toffe baan voor 32 – 40 uur p/w bij Europa’s grootste webshop voor games en digitale entertainment
 • 50 top collega’s die altijd in zijn voor een game in onze gameroom of een potje tafelvoetbal
 • € 3.000 - € 3.800 bruto per maand, afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring
 • 8% vakantiegeld in mei & en een 13e maand in december
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de optie om extra vakantiedagen te kopen
 • Goede pensioenregeling waarbij wij 50% van jouw premie betalen
 • Hybride werken: 2 vaste dagen p/w op kantoor, de rest mag vanuit huis
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,00 per dag en meubilair voor je thuiswerkplek
 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Gelegenheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, aan jou om dit te benutten!
 • Personeelskorting op onze producten, memorabele bedrijfsuitjes en gratis toegang tot Gamescom: de grootste gamebeurs ter wereld

Challenge accepted?
Klik op de 'solliciteren' button om jezelf aan ons voor te stellen!

of

Waarom zou ik bij Startselect solliciteren?

Goede vraag! Veel van onze collega's hebben er ooit voor gekozen om bij ons te solliciteren vanwege de branche waarin we actief zijn. De digitale entertainment en game industrie, en dus onze producten en diensten, spreekt veel mensen aan. Wat daarnaast de doorslag geeft, is de uitdaging die op hen wacht. Vaak sluiten onze vacatures, onze ambities én het groeipotentieel van ons bedrijf goed aan bij de wensen en ambities die iemand heeft voor zijn/haar volgende carrièrestap.

Wat maakt Startselect uniek in vergelijking met andere werkgevers?

We zijn nuchterder dan een hippe start-up, maar relaxter dan een strakke corporate. We zijn met zo’n 50 medewerkers nog een relatief klein bedrijf die nog volop in ontwikkeling is, maar de omzet en omvang van onze business is groot. 

Wat is het leukste aan werken bij Startselect?

Meebouwen en impact maken. Het gevoel dat je echt een bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van de organisatie. Elke dag iets neerzetten wat er gisteren nog niet was, blijven ontwikkelen en ondertussen samen naar een ambitieus bedrijfsdoel toewerken. Iedereen kan een steentje bijdragen en je hebt het gevoel dat je mening telt.

Wat collega's het meest waarderen is de vrijheid en flexibiliteit die ze krijgen. Als medewerker krijg je de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te werken en te implementeren. Jij bepaalt de manier waarop je je werk doet en hoe je dit indeelt, als het eindresultaat maar goed is en de doelen behaald worden. En natuurlijk de leuke collega’s, fijne en informele werksfeer en het groepsgevoel binnen teams!

En wanneer past Startselect misschien wat minder goed bij mij?

Werken bij Startselect is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Er zijn veel redenen om wél bij ons te starten, maar minstens evenveel om het niet te doen. Waarschijnlijk wordt je niet gelukkig bij ons als je veel behoefte hebt aan structuur, regels en stabiliteit. Als je het fijn vindt om dingen te doen 'omdat we dat altijd zo doen'. Als je je niet prettig voelt bij het feit dat de toekomst van het bedrijf ook in jouw handen ligt. Als je het beste werkt binnen een sterke hiërarchie of graag strak in pak naar het werk komt. Als je het eerste jaar het liefst rustig aan wilt beginnen, zonder te veel verantwoordelijkheid of grote projecten. Als je het moeilijk vindt om eigen initiatief te tonen en zaken bespreekbaar te maken. Als je het eigenlijk wel prettig vindt dat jouw project- en verbeterplan eerst door 3 managementlagen heen moet voordat je misschien aan de slag kan. En als je het niet fijn vindt dat jouw bijdrage en werkzaamheden opgemerkt worden.