Skip to content

Category Manager

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven€ 4.000 - € 4.800 per maandCategory & Product Management

Functieomschrijving

Jouw functie
Als Category Manager ben je verantwoordelijk het samenstellen en onderhouden van de productcategorieën en de aansturing van het Category Team. Je zorgt voor maximale waarde voor de consument, winstgevendheid en de toegevoegde waarde van Startselect in de keten.

Jouw eerste uitdaging ligt in procesoptimalisatie en het aanbrengen van structuur in de volgende kritische processen:

 • Partner management: je standaardiseert de samenwerking met onze partners (leveranciers en merken), zodat we beter vooruit werken, meer kansen creëren en benutten, en Startselect top of mind blijft bij de partners.
 • Campagnes en promoties: je professionaliseert de samenwerking met andere teams zoals Marketing en Customer Support, zodat het proces soepel loopt en er zo min mogelijk sprake is van miscommunicatie, fouten en ad-hoc werkzaamheden.
 • Lancering van nieuwe producten: je verbetert de samenwerking met andere teams, zodat onze time-to-market sneller en effectiever is.
 • Product portfolio management: je ontwikkelt en implementeert een werkwijze waarbij de Product Managers meer sturend zijn op basis van winstgevendheid en volume potentie.


In een later stadium zullen ook geografisch expansie en verbreding van de product categorieën actuele onderwerpen zijn die in de Category strategie passen. Als Category Manager krijg je de kans om vanaf het begin mee te bouwen aan verschillende strategische initiatieven. Je krijgt veel ruimte om een stempel te drukken op de toekomst van de afdeling.


Naast het ontwikkelen en beheren van efficiënte werkprocessen, zijn dit de hoofdverantwoordelijkheden van jouw rol:

 • Je leidt en coacht het Category Team, bestaande uit 2 Product Managers en 1 Product Coördinator met mogelijke uitbreiding in 2023
 • Je ontwikkelt de assortimentsstrategie, het prijsbeleid en de productpositionering
 • Je bent eindverantwoordelijk voor het waarborgen van een optimale productbeschikbaarheid
 • Je bepaalt het partnerbeleid, zorgt ervoor dat dit beleid aansluit bij de algehele commerciële strategie en bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van het beleid
 • Je bent verantwoordelijk voor leverancierscontracten en beheert en onderhandelt periodiek de condities
 • Je bezoekt vakbeurzen en bent betrokken bij grote en/of nieuwe partners voor relatiebeheer of onderhandelingen
 • Je zorgt dat onze nieuwe B2B propositie procesmatig goed aansluit bij de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het Category Team


Jouw team

Jouw team is verantwoordelijk voor Product Management en Inkoop en houdt zich bezig met product beschikbaarheid, assortimentskeuzes, prijsstrategie en samenwerking met onze partners.

Partner ondersteuning en het tijdig en correct aanmaken en beheren van het productassortiment zijn de belangrijkste KPI’s van jouw team. Bij partner ondersteuning kun je denken aan gedeelde (marketing)plannen die medegefinancierd worden door een partner in de vorm van Marketing Development Funds (MDF), maar ook aan het verkrijgen van exclusieve product- en prijspromoties.

Over Startselect
Wij helpen consumenten wereldwijd het beste uit hun vrije tijd te halen door de verkoop van digitale giftcards op het gebied van gaming, streaming, shopping en meer. Vanuit Eindhoven zijn we actief in 30 landen in Europa, Oceanië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. We werken direct samen met gerenommeerde merken zoals Google, Apple, PlayStation, Xbox, Nintendo, Spotify en Netflix. Onze klanten kopen eenvoudig en veilig een code met hun favoriete betaalmethode, waarna ze deze direct op hun beeldscherm en per e-mail ontvangen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, Select, Play!

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Minimaal 3 jaar ervaring als leidinggevende. We letten hierbij op ervaring met functioneringsgesprekken, opstellen van jaardoelen, coachen van teamleden, sollicitatieprocedures, beslissen over dienstverbanden etc.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als Category Manager, Inkoopmanager, Business Development Manager, Partner Manager of Project Manager
 • Ervaring met het implementeren, borgen en verbeteren van werkwijzen en processen
 • Ervaring met inkoop, productmanagement en projectmanagement binnen retail of e-commerce
 • Je hebt een commerciële mindset en bent een kei in overtuigen en beïnvloeden
 • Een goede beheersing van de Engelse taal

Ons aanbod

 • Een baan voor 36 – 40 uur p/w bij Europa’s grootste webshop voor games en digitale entertainment
 • 50 top collega’s die altijd in zijn voor een game in onze gameroom of een potje tafelvoetbal
 • € 4.000 - € 4.800 bruto per maand, afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring
 • 8% vakantiegeld in mei & en een 13e maand in december
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de optie om extra vakantiedagen te kopen
 • Goede pensioenregeling waarbij wij 50% van jouw premie betalen
 • Hybride werken: 2 vaste dagen p/w op kantoor, de rest mag vanuit huis
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,00 per dag en meubilair voor je thuiswerkplek
 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Personeelskorting op onze producten
 • Gelegenheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, aan jou om dit te benutten!
 • Memorabele bedrijfsuitjes en gratis toegang tot Gamescom: de grootste gamebeurs ter wereld!


Challenge accepted?

Klik dan op de 'solliciteren' button om jezelf aan ons voor te stellen!

of

Waarom zou ik bij Startselect solliciteren?

Goede vraag! Veel van onze collega's hebben er ooit voor gekozen om bij ons te solliciteren vanwege de branche waarin we actief zijn. De digitale entertainment en game industrie, en dus onze producten en diensten, spreekt veel mensen aan. Wat daarnaast de doorslag geeft, is de uitdaging die op hen wacht. Vaak sluiten onze vacatures, onze ambities én het groeipotentieel van ons bedrijf goed aan bij de wensen en ambities die iemand heeft voor zijn/haar volgende carrièrestap.

Wat maakt Startselect uniek in vergelijking met andere werkgevers?

We zijn nuchterder dan een hippe start-up, maar relaxter dan een strakke corporate. We zijn met zo’n 50 medewerkers nog een relatief klein bedrijf die nog volop in ontwikkeling is, maar de omzet en omvang van onze business is groot. 

Wat is het leukste aan werken bij Startselect?

Meebouwen en impact maken. Het gevoel dat je echt een bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van de organisatie. Elke dag iets neerzetten wat er gisteren nog niet was, blijven ontwikkelen en ondertussen samen naar een ambitieus bedrijfsdoel toewerken. Iedereen kan een steentje bijdragen en je hebt het gevoel dat je mening telt.

Wat collega's het meest waarderen is de vrijheid en flexibiliteit die ze krijgen. Als medewerker krijg je de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te werken en te implementeren. Jij bepaalt de manier waarop je je werk doet en hoe je dit indeelt, als het eindresultaat maar goed is en de doelen behaald worden. En natuurlijk de leuke collega’s, fijne en informele werksfeer en het groepsgevoel binnen teams!

En wanneer past Startselect misschien wat minder goed bij mij?

Werken bij Startselect is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Er zijn veel redenen om wél bij ons te starten, maar minstens evenveel om het niet te doen. Waarschijnlijk wordt je niet gelukkig bij ons als je veel behoefte hebt aan structuur, regels en stabiliteit. Als je het fijn vindt om dingen te doen 'omdat we dat altijd zo doen'. Als je je niet prettig voelt bij het feit dat de toekomst van het bedrijf ook in jouw handen ligt. Als je het beste werkt binnen een sterke hiërarchie of graag strak in pak naar het werk komt. Als je het eerste jaar het liefst rustig aan wilt beginnen, zonder te veel verantwoordelijkheid of grote projecten. Als je het moeilijk vindt om eigen initiatief te tonen en zaken bespreekbaar te maken. Als je het eigenlijk wel prettig vindt dat jouw project- en verbeterplan eerst door 3 managementlagen heen moet voordat je misschien aan de slag kan. En als je het niet fijn vindt dat jouw bijdrage en werkzaamheden opgemerkt worden.