Skip to content

Category Manager

Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandCategory & Product Management

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met internationaal relatiebeheer met merken en leveranciers? En lijkt het je leuk om dit binnen de e-commerce branche te doen? Dan hebben wij een mooie kans voor je!


Jouw functie
Als Category Manager ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van onze relaties met de grootste merken binnen de digitale entertainment industrie. Daarnaast zijn we aan het uitbreiden naar andere productcategorieën, waardoor je veel nieuwe relaties gaat opbouwen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe partners en zorgt dat zij graag en duurzaam met ons blijven samenwerken. Je zoekt niet alleen binnen Europa de samenwerking op, maar ook met de regiokantoren van onze partners in bijvoorbeeld Australië, Canada en Saudi-Arabië. 


Aan de hand van je categorieplannen benader je de partners proactief om commerciële kansen te benutten en bouw je je categorie systematisch steeds verder professioneel uit. Je kent de doelen en vraagstukken van onze partners en je presenteert hen proactief plannen waardoor zij investeren in campagnes of promoties met Startselect. Denk aan het verkrijgen van exclusieve product- en prijspromoties, maar ook het opzetten van gedeelde (marketing)plannen die gefinancierd worden door een partner.

We werken met monopolisten, dat betekent dat jouw onderhandelingspositie uitdagend is en je creatief moet zijn om van een ‘nee’ een ‘ja’ te maken, zonder een dominante onderhandelingsstijl in te zetten. Je zorgt hierbij altijd voor een gezonde balans tussen succes voor Startselect en de belangen van onze leveranciers. Je schakelt volop met de Trade Marketeer, het content- en marketingteam en zorgt voor een goede uitvoering van de gemaakte afspraken.


Samengevat houd je jezelf onder andere bezig met het volgende:

 • Je fungeert intern als verlengstuk van onze partners en waarborgt hun merk- en huisstijlregels. Je weet alles over de merken en hun producten en deelt relevante informatie met de juiste collega’s
 • Je bepaalt het assortiment, beheert de productlevenscyclus en geeft prioriteiten aan bij het aanmaken van nieuwe producten
 • Je bepaalt de prijsstrategie en productpositionering, zowel van het standaard assortiment als van promoties, met in achtneming van het bedrijfsdoel en in samenspraak met onze marketingafdeling
 • Vanuit jouw tactisch/strategisch categorieplan, in samenwerking met je collega Category Managers reik je handvatten aan de Trade Marketeer om budget (MDF of andere vorm van ondersteuning) bij partners te verkrijgen in ruil voor mooie marketingactiviteiten. Dit alles om de productlevenscyclus van het assortiment te optimaliseren, het meest uit een categorie te halen en het onderscheidende vermogen van Startselect te versterken. Dit doen jullie zowel op eigen initiatief als op initiatief van onze partners.
 • Je onderhandelingsstrategie is constructief en gebalanceerd voor je positie in de samenwerking met partners waarbij je de lange termijn doelen niet uit het oog verliest.
 • Je bouwt mee aan een planning en gestroomlijnd proces vanaf de (MDF) afspraak met een partner en het monitoren van de kwaliteit van de uitvoering, tot aan het ontvangen van het overeengekomen bedrag.

Je wordt onderdeel van het Category Team, dat verantwoordelijk is voor Category/Product Management en Inkoop.


Over Startselect
Wij helpen consumenten wereldwijd het beste uit hun vrije tijd te halen door de verkoop van digitale giftcards op het gebied van gaming, streaming, shopping en meer. Vanuit Eindhoven zijn we actief in 30 landen in Europa, Oceanië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. We werken direct samen met gerenommeerde merken zoals Google, Apple, PlayStation, Xbox, Nintendo, Spotify en Netflix. Onze klanten kopen eenvoudig en veilig een code met hun favoriete betaalmethode, waarna ze deze direct op hun beeldscherm en per e-mail ontvangen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, Select, Play!

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Je wilt groeien in je carrière als Category Manager en je bent klaar voor je volgende stap. Je hebt minimaal een paar jaar ervaring als Category/Product Manager, Partner Manager, Product Specialist of Inkoper binnen retail of e-commerce
 • Ervaring met relatiebeheer op internationaal niveau
 • Je bent een commerciële topper en onderhandelen zit in je bloed, je bent een kei in overtuigen en beïnvloeden
 • Affiniteit met gaming is een absolute pré
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
 • Met jouw communicatieve en sociale vaardigheden weet je een hoge gunfactor bij onze partners te realiseren
 • Je anticipeert op ontwikkelingen en gebeurtenissen

Ons aanbod

 • Een baan voor 32 – 40 uur p/w bij Europa’s grootste webshop voor games en digitale entertainment
 • 50 top collega’s die altijd in zijn voor een game in onze gameroom of een potje tafelvoetbal
 • Salaris vanaf € 3.100 bruto per maand bij een 40-urige werkweek (inschaling op basis van relevante kennis en werkervaring) én daarbovenop nog een 13e maand.
 • 8% vakantiegeld in mei
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de optie om extra vakantiedagen te kopen
 • Goede pensioenregeling waarbij wij 50% van jouw premie betalen
 • Hybride werken: minimaal 2 vaste dagen p/w op kantoor, overige dagen vanuit huis
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,00 per dag en meubilair voor je thuiswerkplek
 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Personeelskorting op onze producten
 • Gelegenheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, aan jou om dit te benutten!
 • Memorabele bedrijfsuitjes en gratis toegang tot Gamescom: de grootste gamebeurs ter wereld!

Challenge accepted?
Klik dan op de 'solliciteren' button om jezelf aan ons voor te stellen!

of

Waarom zou ik bij Startselect solliciteren?

Goede vraag! Veel van onze collega's hebben er ooit voor gekozen om bij ons te solliciteren vanwege de branche waarin we actief zijn. De digitale entertainment en game industrie, en dus onze producten en diensten, spreekt veel mensen aan. Wat daarnaast de doorslag geeft, is de uitdaging die op hen wacht. Vaak sluiten onze vacatures, onze ambities én het groeipotentieel van ons bedrijf goed aan bij de wensen en ambities die iemand heeft voor zijn/haar volgende carrièrestap.

Wat maakt Startselect uniek in vergelijking met andere werkgevers?

We zijn nuchterder dan een hippe start-up, maar relaxter dan een strakke corporate. We zijn met zo’n 50 medewerkers nog een relatief klein bedrijf die nog volop in ontwikkeling is, maar de omzet en omvang van onze business is groot. 

Wat is het leukste aan werken bij Startselect?

Meebouwen en impact maken. Het gevoel dat je echt een bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van de organisatie. Elke dag iets neerzetten wat er gisteren nog niet was, blijven ontwikkelen en ondertussen samen naar een ambitieus bedrijfsdoel toewerken. Iedereen kan een steentje bijdragen en je hebt het gevoel dat je mening telt.

Wat collega's het meest waarderen is de vrijheid en flexibiliteit die ze krijgen. Als medewerker krijg je de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te werken en te implementeren. Jij bepaalt de manier waarop je je werk doet en hoe je dit indeelt, als het eindresultaat maar goed is en de doelen behaald worden. En natuurlijk de leuke collega’s, fijne en informele werksfeer en het groepsgevoel binnen teams!

En wanneer past Startselect misschien wat minder goed bij mij?

Werken bij Startselect is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Er zijn veel redenen om wél bij ons te starten, maar minstens evenveel om het niet te doen. Waarschijnlijk wordt je niet gelukkig bij ons als je veel behoefte hebt aan structuur, regels en stabiliteit. Als je het fijn vindt om dingen te doen 'omdat we dat altijd zo doen'. Als je je niet prettig voelt bij het feit dat de toekomst van het bedrijf ook in jouw handen ligt. Als je het beste werkt binnen een sterke hiërarchie of graag strak in pak naar het werk komt. Als je het eerste jaar het liefst rustig aan wilt beginnen, zonder te veel verantwoordelijkheid of grote projecten. Als je het moeilijk vindt om eigen initiatief te tonen en zaken bespreekbaar te maken. Als je het eigenlijk wel prettig vindt dat jouw project- en verbeterplan eerst door 3 managementlagen heen moet voordat je misschien aan de slag kan. En als je het niet fijn vindt dat jouw bijdrage en werkzaamheden opgemerkt worden.