Skip to content

Content Manager (Teamlead)

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenMarketing

Functieomschrijving

Als Content Manager til je samen met je team onze content naar een hoger niveau en bouw je mee aan Europa’s grootste webshop voor digitale giftcards.


Jouw functie
Als Content Manager ben je verantwoordelijk voor het tijdig vervullen van de contentbehoefte binnen onze organisatie en het uitrollen van campagnes en promoties. Samen met jouw team zorg je dat alle content op startselect.com, e-mail, app en social media aansprekend, actueel en correct is.


De creatie en publicatie van zowel grafische als tekstuele content kunnen we aan jouw team overlaten, denk hierbij aan: landingspagina’s, categoriepagina’s, productbeschrijvingen, e-mail nieuwsbrieven, banners, blogs, social media posts, advertenties, afbeeldingen en video’s. Het team respecteert de merk- en huisstijlregels van onze partners en pakt de creatieve bewegingsvrijheid wanneer hier wel ruimte voor is, bijvoorbeeld in (branding)campagnes van Startselect.

Vanuit alle hoeken van de organisatie wordt er beroep gedaan op de content afdeling. Met jouw projectmanagement skills zorg je voor de inventarisatie van contentopdrachten binnen onze organisatie en het prioriteren, plannen, delegeren en evalueren van deze werkzaamheden in je team. Jouw eerste uitdaging ligt in het optimaliseren van werkprocessen en het implementeren van een manier om de (interne) klanttevredenheid en de productiviteit van jouw team te meten.

Jij haalt energie en voldoening uit organiseren, delegeren en het managen van workflows. Je bent planmatig, procesgericht en houdt van aanpakken, daarom kies je voor een omgeving waarin je nog veel kunt opbouwen en is een gespreid bedje niets voor jou. De ‘wat’ is duidelijk, de ‘hoe’ mag je zelf bepalen en vormgeven.


Een greep uit je verantwoordelijkheden:

 • Je leidt en coacht een team van 5 contentspecialisten (grafisch en copywriting)
 • Je bent (eind)verantwoordelijk voor alle door Startselect gecreëerde en/of gepubliceerde content
 • Je ontwikkelt en beheert een efficiënt werkproces van contentaanvraag tot creatie en publicatie, waarin kwaliteit, deadlines en budget gewaarborgd zijn
 • Je bouwt een relatie op met (content)stakeholders, denkt mee met de opdrachtgevers en managet vooraf proactief hun verwachtingen
 • Je neemt initiatief om systeemaanpassingen (bijv. aan het CMS) door te voeren wanneer je dat nodig acht en neemt actief deel in de uitvoering van projecten


Over Startselect
Wij helpen consumenten wereldwijd het beste uit hun vrije tijd te halen door de verkoop van digitale giftcards op het gebied van gaming, streaming, shopping en meer. Vanuit Eindhoven zijn we actief in 30 landen in Europa, Oceanië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. We werken direct samen met gerenommeerde merken zoals Google, Apple, PlayStation, Xbox, Nintendo, Spotify en Netflix. Onze klanten kopen eenvoudig en veilig een code met hun favoriete betaalmethode, waarna ze deze direct op hun beeldscherm en per e-mail ontvangen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, Select, Play!

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Minimaal 2 jaar ervaring als leidinggevende. We letten hierbij op ervaring met functioneringsgesprekken, opstellen van jaardoelen, coachen van teamleden, sollicitatieprocedures, beslissen over dienstverbanden etc.
 • Ervaring met het implementeren, borgen en verbeteren van werkwijzen en processen
 • Ervaring in omgaan met interne klanten en stakeholdermanagement
 • Je bent in staat om begrip en draagvlak te creëren bij veranderingen
 • Goede beheersing van de Engelse taal
 • Heb je ervaring binnen e-commerce, retail of een online marketingbureau en/of heb je leiding gegeven aan (content) marketeers? Dan heb je een streepje voor!


Ons aanbod

 • Een fulltime baan bij Europa’s grootste webshop voor games en digitale entertainment (32 of 36 uur is bespreekbaar)
 • 50 top collega’s die altijd in zijn voor een game in onze gameroom of een potje tafelvoetbal
 • € 3.800 - € 4.400 bruto per maand, afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring
 • 8% vakantiegeld in mei & en een 13e maand in december
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de optie om extra vakantiedagen te kopen
 • Goede pensioenregeling waarbij wij 50% van jouw premie betalen
 • Hybride werken: 2 vaste dagen p/w op kantoor, de rest mag vanuit huis
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,00 per dag en meubilair voor je thuiswerkplek
 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Gelegenheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, aan jou om dit te benutten!
 • Personeelskorting op onze producten, memorabele bedrijfsuitjes en gratis toegang tot Gamescom: de grootste gamebeurs ter wereld

Iets voor jou?

Klik op de 'solliciteren' button om jezelf aan ons voor te stellen!

of

Waarom zou ik bij Startselect solliciteren?

Goede vraag! Veel van onze collega's hebben er ooit voor gekozen om bij ons te solliciteren vanwege de branche waarin we actief zijn. De digitale entertainment en game industrie, en dus onze producten en diensten, spreekt veel mensen aan. Wat daarnaast de doorslag geeft, is de uitdaging die op hen wacht. Vaak sluiten onze vacatures, onze ambities én het groeipotentieel van ons bedrijf goed aan bij de wensen en ambities die iemand heeft voor zijn/haar volgende carrièrestap.

Wat maakt Startselect uniek in vergelijking met andere werkgevers?

We zijn nuchterder dan een hippe start-up, maar relaxter dan een strakke corporate. We zijn met zo’n 50 medewerkers nog een relatief klein bedrijf die nog volop in ontwikkeling is, maar de omzet en omvang van onze business is groot. 

Wat is het leukste aan werken bij Startselect?

Meebouwen en impact maken. Het gevoel dat je echt een bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van de organisatie. Elke dag iets neerzetten wat er gisteren nog niet was, blijven ontwikkelen en ondertussen samen naar een ambitieus bedrijfsdoel toewerken. Iedereen kan een steentje bijdragen en je hebt het gevoel dat je mening telt.

Wat collega's het meest waarderen is de vrijheid en flexibiliteit die ze krijgen. Als medewerker krijg je de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te werken en te implementeren. Jij bepaalt de manier waarop je je werk doet en hoe je dit indeelt, als het eindresultaat maar goed is en de doelen behaald worden. En natuurlijk de leuke collega’s, fijne en informele werksfeer en het groepsgevoel binnen teams!

En wanneer past Startselect misschien wat minder goed bij mij?

Werken bij Startselect is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Er zijn veel redenen om wél bij ons te starten, maar minstens evenveel om het niet te doen. Waarschijnlijk wordt je niet gelukkig bij ons als je veel behoefte hebt aan structuur, regels en stabiliteit. Als je het fijn vindt om dingen te doen 'omdat we dat altijd zo doen'. Als je je niet prettig voelt bij het feit dat de toekomst van het bedrijf ook in jouw handen ligt. Als je het beste werkt binnen een sterke hiërarchie of graag strak in pak naar het werk komt. Als je het eerste jaar het liefst rustig aan wilt beginnen, zonder te veel verantwoordelijkheid of grote projecten. Als je het moeilijk vindt om eigen initiatief te tonen en zaken bespreekbaar te maken. Als je het eigenlijk wel prettig vindt dat jouw project- en verbeterplan eerst door 3 managementlagen heen moet voordat je misschien aan de slag kan. En als je het niet fijn vindt dat jouw bijdrage en werkzaamheden opgemerkt worden.