Skip to content

Trade Marketeer (24-40 uur)

Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandCategory & Product Management

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met het opzetten van marketingplannen in samenwerking met leveranciers? En lijkt het je leuk om dit binnen de gaming en e-commerce branche te doen? Dan hebben wij een mooie kans voor je!


Jouw functie
Als Trade Marketeer ben je verantwoordelijk voor het realiseren en uitbouwen van marketingsamenwerkingen met de grootste merken binnen de gaming en digitale entertainment industrie. Samen met onze partners maximaliseer je de belangstelling voor hun product en vergroot je de zichtbaarheid. Denk aan het verkrijgen van exclusieve product- en prijspromoties, maar ook het opzetten van gedeelde marketingplannen die gedeeltelijk of volledig gefinancierd worden door een leverancier.

Jij zorgt voor een goede relatie met alle leveranciers en maakt proactief voorstellen om commerciële kansen volledig te benutten. Je kent de marketingvraagstukken van onze leveranciers en weet hen te overtuigen om te investeren in campagnes met Startselect. Je zorgt hierbij altijd voor een gezonde balans tussen de succesfactoren voor Startselect en de belangen van onze leveranciers.


Samengevat houd je jezelf onder andere bezig met het volgende:

 • Je levert (strategische) marketing input voor de categorieplannen van de Category Manager en bent verantwoordelijk voor der planning en budgettering van de bijbehorende activiteiten en concepten
 • Je bent verantwoordelijk voor de MDF-doelstellingen en groeiverwachtingen van de accounts onder jouw hoede en je werkt hierin nauw samen met de (verschillende) Category Managers
 • Je haalt proactief MDF (Market Development Funds) op bij leveranciers door het pitchen van marketingplannen, promoties en campagnes en zet deze vervolgens samen met hen op
 • Je stelt een marketing jaarkalender op en stemt de Trade Marketing activiteiten continue af met je collega’s van Marketing en andere Category Managers, zodat er een goede afstemming ontstaat tussen jouw campagne- en contentkalender en de samenwerkingen met leveranciers.
 • Je brieft je collega’s zodat alle benodigde online marketing materialen op tijd beschikbaar zijn
 • Je blijft op de hoogte en speelt in op ontwikkelingen en trends in de markt
 • Ontwikkelt en onderhoudt een proces t.b.v. het continu verkrijgen, benutten en toepassen van relevante up-to-date marktdata t.b.v. de categoryplannen.


In deze gloednieuwe functie krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om met jouw kennis en expertise invulling te geven aan deze rol. Je wordt onderdeel van het Category Management team en rapporteert aan de Head of Category.


Over Startselect
Wij helpen consumenten het beste uit hun vrije tijd te halen door de verkoop van digitale games, in-game tegoeden, giftcards en abonnementen. Vanuit Eindhoven zijn we actief in 20 landen en vastberaden om verder uit te breiden. We werken direct samen met gerenommeerde merken zoals Google, Apple, PlayStation, Nintendo, Xbox, Spotify en Netflix. Onze klanten kopen eenvoudig en veilig een code met hun favoriete betaalmethode, waarna ze deze direct op hun beeldscherm en per e-mail ontvangen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, Select, Play!

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Enkele jaren werkervaring als Trade Marketeer. Ervaring binnen een e-commerce organisatie of retailer is een pre.
 • Je hebt een commerciële mindset en bent een kei in verbinden en overtuigen
 • Jouw communicatieve en sociale vaardigheden maken jou een gedreven netwerker en relatiebeheerder. Je hebt een hoge gunfactor.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal 

  Ons aanbod
 • Een baan van 24 tot 40 uur bij Europa’s grootste webshop voor games en digitale entertainment
 • 50 top collega’s die altijd in zijn voor een game in onze gameroom of een potje tafelvoetbal
 • Salaris vanaf € 3.500 bruto per maand, afhankelijk van je kennis en relevante werkervaring & en een 13e maand in december
 • 8% vakantiegeld in mei
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de optie om extra vakantiedagen te kopen
 • Dagelijkse lunch aangeboden door Startselect
 • Goede pensioenregeling waarbij wij 50% van jouw premie betalen
 • Mogelijkheid tot hybride werken: 2 vaste dagen p/w op kantoor, de rest mag vanuit huis
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,00 per dag
 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibele werktijden
 • Personeelskorting op onze producten
 • Gelegenheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, aan jou om dit te benutten!
 • Memorabele bedrijfsuitjes en gratis toegang tot Gamescom: de grootste gamebeurs ter wereld (zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten)


Challenge accepted?

Klik dan op de 'solliciteren' button om jezelf aan ons voor te stellen!

of

Waarom zou ik bij Startselect solliciteren?

Goede vraag! Veel van onze collega's hebben er ooit voor gekozen om bij ons te solliciteren vanwege de branche waarin we actief zijn. De digitale entertainment en game industrie, en dus onze producten en diensten, spreekt veel mensen aan. Wat daarnaast de doorslag geeft, is de uitdaging die op hen wacht. Vaak sluiten onze vacatures, onze ambities én het groeipotentieel van ons bedrijf goed aan bij de wensen en ambities die iemand heeft voor zijn/haar volgende carrièrestap.

Wat maakt Startselect uniek in vergelijking met andere werkgevers?

We zijn nuchterder dan een hippe start-up, maar relaxter dan een strakke corporate. We zijn met zo’n 50 medewerkers nog een relatief klein bedrijf die nog volop in ontwikkeling is, maar de omzet en omvang van onze business is groot. 

Wat is het leukste aan werken bij Startselect?

Meebouwen en impact maken. Het gevoel dat je echt een bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van de organisatie. Elke dag iets neerzetten wat er gisteren nog niet was, blijven ontwikkelen en ondertussen samen naar een ambitieus bedrijfsdoel toewerken. Iedereen kan een steentje bijdragen en je hebt het gevoel dat je mening telt.

Wat collega's het meest waarderen is de vrijheid en flexibiliteit die ze krijgen. Als medewerker krijg je de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te werken en te implementeren. Jij bepaalt de manier waarop je je werk doet en hoe je dit indeelt, als het eindresultaat maar goed is en de doelen behaald worden. En natuurlijk de leuke collega’s, fijne en informele werksfeer en het groepsgevoel binnen teams!

En wanneer past Startselect misschien wat minder goed bij mij?

Werken bij Startselect is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Er zijn veel redenen om wél bij ons te starten, maar minstens evenveel om het niet te doen. Waarschijnlijk wordt je niet gelukkig bij ons als je veel behoefte hebt aan structuur, regels en stabiliteit. Als je het fijn vindt om dingen te doen 'omdat we dat altijd zo doen'. Als je je niet prettig voelt bij het feit dat de toekomst van het bedrijf ook in jouw handen ligt. Als je het beste werkt binnen een sterke hiërarchie of graag strak in pak naar het werk komt. Als je het eerste jaar het liefst rustig aan wilt beginnen, zonder te veel verantwoordelijkheid of grote projecten. Als je het moeilijk vindt om eigen initiatief te tonen en zaken bespreekbaar te maken. Als je het eigenlijk wel prettig vindt dat jouw project- en verbeterplan eerst door 3 managementlagen heen moet voordat je misschien aan de slag kan. En als je het niet fijn vindt dat jouw bijdrage en werkzaamheden opgemerkt worden.