Skip to content

Copywriter (32-40 uur)

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.200 - € 2.500 per maandMarketing

Functieomschrijving


Heb jij een vlot toetsenbord en commercieel inzicht? Weet jij creatieve ideeën te vertalen naar aansprekende, conversiegerichte teksten? Dan hebben wij een plekje voor je in ons content team!


Jouw functie

Als Copywriter bedenk, schrijf, redigeer en publiceer je online teksten voor Europa’s grootste webshop voor games en entertainment! Landingspagina’s, categoriepagina’s, productbeschrijvingen, e-mail nieuwsbrieven, blogs, social media posts en game reviews: alles wat in woorden uit te drukken is, kunnen we aan jou overlaten.

Jouw teksten zijn niet alleen leuk om te lezen, ze voorzien bezoekers van de juiste informatie en verleiden hen tot een aankoop of actie. Je leert alles over onze producten en partners en kunt jezelf moeiteloos inleven in onze doelgroep. Aan creativiteit of inspiratie geen gebrek: jij gaat actief op zoek naar verhalen, informatie en het laatste nieuws binnen en buiten onze organisatie.

Je bent op de hoogte van de nieuwste releases op entertainment gebied maar draait ook je hand niet om voor een pakkende tekst voor bijvoorbeeld onze shopping of food categorieën. Bij het lezen van deze vacature komen er al diverse onderwerpen en invalshoeken bij je op.


We zijn actief in 18 landen, maar gelukkig hoef je geen 18 talen te kennen. Je schrijft de teksten zelfstandig in het Engels en Nederlands en schakelt daarna de hulp van een vertaalbureau in. Je werkt samen met onze SEO Specialist zodat jouw teksten optimaal opgepakt worden door zoekmachines.


Samengevat houd je je bezig met het volgende:

 • Je schrijft en redigeert pakkende, conversiegerichte teksten voor webshop, e-mail, app, social media en blog
 • Je werkt samen met vertaalbureaus zodat jouw teksten in meerdere talen beschikbaar zijn
 • Je maakt en onderhoud pagina’s aan in ons Content Management Systeem en vult deze met content
 • Je kijkt kritisch naar onze website en huidige online teksten en verbetert deze waar nodig
 • Samen met je content collega’s bedenk en maak je (promotie-)campagnes die onze doelgroep aanspreekt


Jouw team

Je wordt onderdeel van het content team binnen onze online marketing afdeling. Je werkt samen met je collega Copywriter en collega’s op het gebied van design, social media en SEO. Samen maken jullie wereldwijd impact en bouwen jullie aan de groei en het succes van Startselect!


Over Startselect

Werken bij Startselect betekent afwisseling, zelfstandigheid en vrijheid in een organisatie die volop in ontwikkeling is. E-commerce, games en digitale entertainment.

Als scale-up krijgen we energie van (op)bouwen en groeien. We zoeken dus collega's die van aanpakken houden en er bewust voor kiezen om niet in een gespreid bedje terecht te komen. Specialisten die van niets, iets kunnen maken en begrijpen wat er nodig is om verder te groeien. Samen doen we er alles aan om onze doelen te bereiken!

We werken direct samen met gerenommeerde merken zoals Google, Apple, PlayStation, Xbox, Nintendo, Activision en Netflix. Onze klanten kopen eenvoudig en veilig een code met hun favoriete betaalmethode, waarna ze deze direct op hun beeldscherm en per e-mail ontvangen. Nooit meer naar de winkel of wachten op de postbode: Start, Select, Play!

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in het schrijven en publiceren van doelgroepgerichte, commerciële online teksten, bij voorkeur binnen e-commerce of retail
 • Een afgeronde opleiding richting communicatie, journalistiek of marketing
 • Je schrijft foutloos Nederlands en Engels
 • Ben je daarnaast gek op games en heb je actuele kennis van (ontwikkelingen in) de gaming industrie? Of schrijf je ook een goed artikel in het Duits of Frans? Dan heb je een streepje voor!


Wat kunnen we je bieden?

 • Een baan voor 32 tot 40 uur bij Europa's grootste webshop voor games en entertainment (36 uur is bespreekbaar)
 • 45 top collega’s die altijd in zijn voor een potje tafelvoetbal of gamen in onze gameroom
 • € 2.200 - € 2.500 bruto per maand, afhankelijk van jouw kennis en relevante werkervaring
 • Flexibele werktijden & de mogelijkheid tot thuiswerken
 • 25 verlofdagen op fulltime basis en de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen
 • Pensioenregeling
 • 8% vakantiegeld en een 13e maand
 • Reiskostenvergoeding
 • Gelegenheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Memorabele bedrijfsuitjes, korting op onze producten en gratis toegang tot Gamescom: de grootste gamebeurs ter wereld!


Iets voor jou?
Klik op de 'solliciteren' button om jezelf aan ons voor te stellen!


of

Waarom zou ik bij Startselect solliciteren?

Goede vraag! Veel van onze collega's hebben er ooit voor gekozen om bij ons te solliciteren vanwege de branche waarin we actief zijn. De digitale entertainment en game industrie, en dus onze producten en diensten, spreekt veel mensen aan. Wat daarnaast de doorslag geeft, is de uitdaging die op hen wacht. Vaak sluiten onze vacatures, onze ambities én het groeipotentieel van ons bedrijf goed aan bij de wensen en ambities die iemand heeft voor zijn/haar volgende carrièrestap.

Wat maakt Startselect uniek in vergelijking met andere werkgevers?

We zijn nuchterder dan een hippe start-up, maar relaxter dan een strakke corporate. We zijn met zo’n 50 medewerkers nog een relatief klein bedrijf die nog volop in ontwikkeling is, maar de omzet en omvang van onze business is groot. 

Wat is het leukste aan werken bij Startselect?

Meebouwen en impact maken. Het gevoel dat je echt een bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van de organisatie. Elke dag iets neerzetten wat er gisteren nog niet was, blijven ontwikkelen en ondertussen samen naar een ambitieus bedrijfsdoel toewerken. Iedereen kan een steentje bijdragen en je hebt het gevoel dat je mening telt.

Wat collega's het meest waarderen is de vrijheid en flexibiliteit die ze krijgen. Als medewerker krijg je de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te werken en te implementeren. Jij bepaalt de manier waarop je je werk doet en hoe je dit indeelt, als het eindresultaat maar goed is en de doelen behaald worden. En natuurlijk de leuke collega’s, fijne en informele werksfeer en het groepsgevoel binnen teams!

En wanneer past Startselect misschien wat minder goed bij mij?

Werken bij Startselect is niet voor iedereen weggelegd en dat is oké. Er zijn veel redenen om wél bij ons te starten, maar minstens evenveel om het niet te doen. Waarschijnlijk wordt je niet gelukkig bij ons als je veel behoefte hebt aan structuur, regels en stabiliteit. Als je het fijn vindt om dingen te doen 'omdat we dat altijd zo doen'. Als je je niet prettig voelt bij het feit dat de toekomst van het bedrijf ook in jouw handen ligt. Als je het beste werkt binnen een sterke hiërarchie of graag strak in pak naar het werk komt. Als je het eerste jaar het liefst rustig aan wilt beginnen, zonder te veel verantwoordelijkheid of grote projecten. Als je het moeilijk vindt om eigen initiatief te tonen en zaken bespreekbaar te maken. Als je het eigenlijk wel prettig vindt dat jouw project- en verbeterplan eerst door 3 managementlagen heen moet voordat je misschien aan de slag kan. En als je het niet fijn vindt dat jouw bijdrage en werkzaamheden opgemerkt worden.